Кузманов спаси 2 мачбола, но отстъпи на тийнейджър на четвъртфиналите в Алмати!

от в 11:53 на 11.06.2021
Мирела Николова

Втората ракета на България при мъжете Димитър Кузманов напусна надпреварата от сериите "Чаланджър" в Алмати (Казахстан), след като отстъпи на световния №279 Чун Син Ценг. Мико показа характер и воля за победа, но това далеч не бе достатъчно срещу талантливия тайванец, който се поздрави с крайната победа - 7:6(1) 6:3 в мач, продължил близо два часа.

Още от откриващите минути на двубоя българинът изпитваше видими проблеми с началния си удар и пред опонента му често се откриваха възможности за пробив, които обаче нашият представител съумяваше да неутрализира. Въпреки множеството усилия, които хвърли, Кузманов не успя да опази подаването си за дълъг период от време и в петия гейм допусна да бъде пробит. В резултат на настъпилия спад в представянето на тайванеца пловдивчанинът възстанови паритета за 4:4, след което не срещаше почти никакви затруднения на сервис и се стигна до тайбрек. Там обаче пропуските от ракетата на българина валяха един след друг и съвсем скоро дебютната част бе пратена в сметката на Ценг.

Представителят на Тайван пренесе устрема си и във втория сет, където реализира брейк още в първото подаване на Кузманов. Ценг успяваше да поддържа аванса си, печелейки безпроблемно сервис геймовете си, като същевременно поставяше под напрежение всеки един от тези на българина. Въпреки множеството брейкболи, които имаше тайванецът, роденият в Града под тепетата тенисист не позволи да се стигне до втори пробив и дори спаси два мачбола. Когато сервираше за сета, Ценг изпита някои колебания и така Мико получи 3 шанса да се завърне в срещата, но за наше съжаление, не се възползва от тях, преди световният №279 да материализира третия си мачбол.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузманов спаси 2 мачбола, но отстъпи на тийнейджър на четвъртфиналите в Алмати! Мирела Николова
Теми:  
бгтенис | димитър кузманов

Коментари





Следвайте ни в Facebook