Кузнецова с обрат срещу Свитолина; Швьонтек с категорична победа срещу Дой

от в 16:22 на 09.03.2021
Владислав Риждов

Светлана Кузнецова сътвори изненадата във втория ден от надпреварата в Дубай. 35-годишната рускиня реализира обрат срещу водачката в схемата Елина Свитолина с резултат 2:6 6:4 6:1 и ще спори с Барбора Крейчикова за място на четвъртфиналите.

Началото на мача бе по-добро за първата поставена в турнира. Свитолина достигна до два брейка, първият дойде в самото начало на срещата, а вторият бе осъществен от украинката в самия край на сета. Кузнецова успя да запише в сметката си само два гейма и съвсем закономерно загуби частта.

Вторият сет бе доста по-равностоен, в сравнение с първата част. Двете тенисистки си размениха по един пробив в началните геймове, но след това не достигаха до сериозни шансове, взимайки убедително подаванията си. Преломният момент настъпи в самият край на сета, при 5:4 за Кузнецова. Тогава рускинята се възползва от спад в играта на съперничката си и след чудесно изигран гейм, измъкна сета за себе си, вкарвайки развръзката в решителна трета част.

С оглед на играта на Свитолина, не бе изненадващо, че третият сет започна под контрола на Кузнецова. Тя играеше по-добрия тенис от двете и само след няколко минути си бе изградила внушителен аванс от 5:0. До края Свитолина все пак се разписа в резултата, като дори спаси два мачбола на собствен сервис. Впоследствие Кузнецова се изправи пред две възможности за връщане на единия брейк от Свитолина, но до това не се стигна и рускинята закономерно се поздрави с крайния успех, който е и неин втори над украийнската и съперничка.<

>

В друг мач от днешната програма Ига Швьонтек нямаше проблеми срещу Мисаки Дой и след 6:2 6:4 също продължава напред в надпреварата. За младата Швьонтек това бе шеста поредна победа, след като тя спечели титлата в Аделаида в края на февруари.

Мачът започна с разменени пробиви между двете състезателки, но 19-годишната полякиня започна да налага стила си на игра и Дой трудно успяваше да и се противопостави. Швьонтек реализира два последователни брейка, преди на собствено подаване да узакони добрата си игра в сета и да поведе в общия резултат.

Втората част също започна силно за шампионката от Ролан Гарос. Серията от пробиви продължи, като тя реализира нови два, за да дръпне в резултата с 4:1. Дой успя да спечели три от следващите четири гейма, но сервирайки за мача, Швьонтек не даде нито точка на "щастливата губеща" от Китай и очаква победителката от мача между Гарбине Мугуруса и Аманда Анисимова.<

>


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузнецова с обрат срещу Свитолина; Швьонтек с категорична победа срещу Дой Владислав Риждов
Теми:  
тенис турнир в дубай - жени

Коментари





Следвайте ни в Facebook