Квалификант е първият осминафиналист в горната половина при мъжете!

от в 21:33 на 04.09.2021
Диана Андреева

Оскар Оте се оказа непреодолимо препятствие по пътя на Андреас Сепи. Германецът се превърна в третия квалификант, продължаващ към следващата седмица на US Open 2021, след като надделя над своя опонент с 6:3 6:4 2:6 7:5. По този начин Оте сложи край на изненадващата победна серия, в която Сепи се намираше, като по пътя си до момента той изненада Мартон Фучович и шампиона от Мастърса в Маями Хуберт Хуркач. 

Преди началото на сезон 2021 Оте имаше зад гърба си едва две участия в основната схема на турнир от Големия шлем. Почти двуметровият германец за първи път достигна до трети кръг на мейджър събитие на Уимбълдън по-рано през лятото, а сега дори се класира за втората седмица от US Open. Там обаче му предстои наистина сериозно изпитание. В 1/8-финалния си мач Оскар отново ще срещне тенисисти от Италия, ала този път става въпрос за световния номер осем Матео Беретини. 

Оспорван още от началните минути, мачът бе на много високи обороти. Двамата тенисисти показаха, че са готови за сериозна битка, а хъсът им се отразяваше сериозно на разиграванията. Те рядко навлизаха в по-продължителни размени от дъното на корта, тъй като се опитваха да "изстрелват" невръщаеми удари от основна линия, ала това неведнъж водеше до непредизвикани грешки. 

Оте видимо бе готов да се раздаде на масдимум в този двубой. Макар и да не можеше да се похвали с подкрепата на феновете по трибуните, след малко повече от 60 минути игра Оскар имаше солиден аванс от 2:0 сета и изглеждаше на една ръка от победата. Но Сепи далеч не бе на това мнение... 

Италианският ветеран превключи на много по-високи обороти щом третият сет започна. Той се придвижваше чудесно по игрището, а с агресивните си отигрвания принуждаваше своя противник да бъде в ролята на изоставащ, което често извеждаше Оте и до грешки. Без никакви колебания Сепи задържа ранния си брейк аванс, а след като удвои предимството си, Андреас успя да спечели частта и да възвърне надеждата на своите почитатели, че мачът не е загубен. 

Подобаващ бе краят на двубоя, който наистина противопостави най-добрия възможен тенис от страна на играчите. Те изпълняваха наистина великолепни отигрвания, а високите обороти в срещата допълнително приповдигнаха атмосферата по трибуните. Нито един от двамата състезатели не успя да се измъкне напред в резултата и паритета в геймовете не се нарушаваше. Точно когато Сепи смяташе, че сетът ще бъде решен в тайбрек, Оте сериозно повиши нивото си на игра и след серия от страхотни ретури реализира брейк, който му донесе и победата в мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Квалификант е първият осминафиналист в горната половина при мъжете! Диана Андреева
Теми:  
us open | андреас сепи | оскар оте

Коментари





Следвайте ни в Facebook