Квалификант е следващият опонент на Григор Димитров

от в 08:58 на 14.02.2021
Диана Андреева

Аслан Карацев започна седмицата без нито един мач в основната схема на турнир от Големия шлем, а днес руснакът реализира впечатляваща победа с 3:6 1:6 6:3 6:3 6:4 над 21-ия в световната ранглиста - Феликс-Оже Алиасим, за да може да се класира сред последните осем на Australian Open 2021.

Карацев е седмият тенисист в историята, който се класира за 1/4-финалите на Grand Slam надпревара още в дебютното си участие, следващият опонент на Аслан е именно първата ни ракета Григор Димитров, записал категорична победа над Доминик Тийм по-рано днес.

До днес Карацев нямаше загубен сет на кортовете в Мелбърн парк, но двубоят му срещу Алиасим не започна по най-мечтания начин за руския тенисист. Напрежението сякаш не се отрази добре на световния номер 113, който допускаше грешка след грешка и за малко над час игра вече изоставаше с 0:2 сета. 

Карацев обаче показа, че не си отказва толкова лесно. Руснакът започна да играе много по-агресивно от дъното на корта, а дълбоките му удари затрудниха сериозно Алиасим, който допусно да бъде обърнат и след близо три часа и половина на корта сложи край на участието си в тазгодишното издание на AO.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Квалификант е следващият опонент на Григор Димитров Диана Андреева
Теми:  
australian open | григор димитров | феликс оже | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook