Квалификант нанесе поредна загуба на Милман, Гаске с победа №550

от в 17:05 на 15.03.2021
Петър Томов

Световният №40 Джон Милман отпадна на старта на пети пореден турнир след като загуби с 4:6 4:6 от квалификанта Бернабе Сапата Мирайес в първия кръг на турнира от категория ATP500 в Дубай. Австралиецът бе надигран по всички параграфи от своя по-млад противник и след по-малко от час и половина игра напусна безславно надпреварата.

Първият сет премина изцяло под контрола на Мирайес, който успя да реализира пробив на нула в петия гейм, след който поведе с 3:2. Испанецът игра стабилно от основната линия, не позволявайки на Милман да достигне до нито един брейкбол в сета, и след 40 минути игра успя да затвори частта след гейм на нула. 

Във втората част, австралиецът наложи много високо темпо на игра и успя да спечели подаването на Мирайес, за да поведе с 4:1. Тогава настъпи спад в играта на Милман, от който се възползва 150-ия в света испанец. Мирайес не само успя да върне пробива, но впоследствие реализира още един, за да поведе с 5:4 и да сервира за крайния успех. 24-годишният испанец нямаше никакви проблеми на свой сервис и завоюва първата си победа над играч от Топ 50. Във втори кръг Мирайес ще се изправи срещу поставения под №17 Лоренцо Сонего

В друг мач от първия кръг на турнира в Дубай, световният №49 Ришар Гаске записа победа №550 в кариерата си - показател, по който отстъпва само на "Голямата четворка" и Фернандо Вердаско от активните тенисисти. Носителят на 15 титли от Тура се справи с Марко Чекинато в два сета - 6:4 6:2 и очаква Хуберт Хуркач във втори кръг.

Срещата премина изцяло под диктовката на французина, който реализира пробив в петия гейм на първата част. Гаске нямаше никакви затруднения да запази аванса си и първия сет отиде на неговата сметка. Доминацията на Ришар бе затвърденa с два ранни пробива във втората част, след които той поведе с 4:1. Убедителната игра на французина от основната линия не позволи на Чекинато да достигне до възможност за пробив до края и след малко над час игра Гаске се поздрави с крайния успех. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Квалификант нанесе поредна загуба на Милман, Гаске с победа №550 Петър Томов
Теми:  
бернабе сапата мирайес | джон милман | дубай | марко чекинато | ришар гаске | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook