Квалификант от Беларус е първият опонент на Григор Димитров в Женева!

от в 14:42 на 18.05.2021
Мирела Николова

 

Световният №91 Иля Ивашка наложи волята си над 37-годишния испанец Фернандо Вердаско и по този начин си осигури сблъсък с Григор Димитров във втория кръг на надпреварата от категория АТР 250 в Женева. Тръгналият от квалификациите тенисист трябваше доста да се потруди, за да сломи съпротивата на опитния си и корав противник, но в крайна сметка се поздрави с победата - 7:6(5) 6:4. В битка за място на четвъртфиналите Ивашка ще се изправи срещу първата ни ракета, като това ще бъде едва първа официална среща помежду им.

Дебютната част на двубоя се разви напълно равностойно, като брейкболите бяха рядкост, а пробивите напълно липсваха. Двамата състезатели бяха достатъчно убедителни в сервис геймовете си и съвсем логично развръзката на този толкова оспорван сет дойде в тайбрек. В него Ивашка набързо поведе с 4:1, възползвайки се от неточностите на съперника си, след което успя да доразвие преднината си, за да запише откриващата част срещу своето име.

Във втория сет отново беларусинът бе този, който диктуваше темпото в разиграванията, и бе само въпрос на време да вземе преднина и в резултата. Това се случи в петия гейм, когато, подпомогнат от колебанията на начален удар от страна на опонента си, Ивашка реализира пробив, който се оказа и ключов за изхода на двубоя. Последваха рутинно спечелени подавания за беларуския представител, след които той подпечата билета си за място на осминафиналите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Квалификант от Беларус е първият опонент на Григор Димитров в Женева! Мирела Николова
Теми:  
atp | григор димитров | женева

Коментари





Следвайте ни в Facebook