Квалификант шокира Шварцман, Монфис спечели френския сблъсък с Манарино

от в 22:10 на 03.11.2021
Диана Андреева

Френските тенис почитатели имаха възможност да се насладят на едно истинско тенис зрелище, в което главните герои бяха двама от най-добрите им тенисисти към днешна дата - Адриан Манарино и Гаел Монфис. След близо два часа и половина ожесточена битка Ла Монф се поздрави с крайната победа, реализирайки пълен обрат - 2:6 7:6(4) 6:2.

В играта на Монфис отсъстваше познатия на всички интензитет и блясък. Гаел допускаше необясними неточности в хода на срещата, а началният му сервис също бе далеч от нужното високо ниво. Но световния номер 22 все пак успя да напусне корта като победител, благодарение на сериозния спад в представянето на противника му след края на откриващата част.

На 1/8-финалите Монфис очаква сериозно изпитание пред себе си, в лицето на световния номер едно Новак Джокович. Гаел ще се изправи в битка със сърбина за 16-и път в своята кариера, а дали ще успее да се поздрави с дебютен успех над 20-кратния шампион от Големия шлем, предстои да разберем.

В друг оспорван мач от днештата програма Маркос Жирон добави поредната голяма победа на сметката си. Американецът, който набра скорост през последните месеци и дебютира в топ 60, сложи край на кампанията на Диего Шварцман в Париж. Шварцман бе изявен фаворит в срещата, но не успя да вземе дори сет на своя противник и напусна Rolex Paris Masters 2021 след 7:6(2) 7:6(4).


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Квалификант шокира Шварцман, Монфис спечели френския сблъсък с Манарино Диана Андреева
Теми:  
адриан манарино | гаел монфис | диего шварцман | маркос гирон | мастърс в париж | тенис турнир в париж

Коментари





Следвайте ни в Facebook