Квалификациите за ATP турнира в Пуна: Кузманов стартира срещу третия поставен

от в 14:56 на 29.01.2022
Калоян Соколов

Димитър Кузманов започна по позитивен начин новия сезон, след като записа дебютната си победа в пресявките на надпревара от Големия шлем. Това се случи на тазгодишния Аустрелиън Оупън, а втората ни ракета показа готовност да продължи с участията си на възможно най-високото ниво и от утре ще стартира участие в квалификациите на ATP 250 надпреварата в индийския град Пуна.

Жребият не беше особено благосклонен към Мико и го противопостави на старта срещу талантливия швед Елиас Имер, който в миналото беше считан за един от водещите играчи на младото поколоние и може да се похвали с достигане до втория кръг на Ролан Гарос и спечелването на сет срещу Григор Димитров. В момента Имер заема 167-ма позиция в световната ранглиста и е носител на цели шест титли на ниво Чаланджър.

Евентуален успех на пловдивчанина пък ще го изведе до директен сблъсък за място в основната схема, където би могъл да премери сили с един измежду австралиеца Марк Поманс и поставения под номер седем Чун Хсин Ценг, който е бивш номер едно в юношеската ранглиста и показва сериозен прогрес през последните месеци.

Ето я и пълната схема на квалификационния турнир в Пуна:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Квалификациите за ATP турнира в Пуна: Кузманов стартира срещу третия поставен Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | димитър кузманов | елиас имер | жребий | Пуна

Коментари





Следвайте ни в Facebook