Квитова грабна трофея в Сидни след обрат срещу Барти (видео)

от в 11:00 на 12.01.2019
Калоян Пламенов

Петра Квитова спечели за втори път в своята кариера трофея в Сидни, след като на финала надделя над Ашли Барти след 1:6, 7:5, 7:6(3). По този начин чешката тенисистка стартира годината по най-добрия възможен начин, а именно с титла.

Квитова успя да триумфира в надпреварата и през 2015 година. Това е неин 26-и трофей в тура при жените. Преди мача шансовете на двете за успях бяха равностойни според букмейкърите, но Барти започна ударно и взе първия сет с голяма лекота след пробиви в първия, третия и седмия гейм.

Вторият сет бе много равностоен и всичко в него се реши след един единствен пробив в единадесетия гейм на сметката на Квитова. След това чешката тенисистка просто си взе подаването и прати мача в трети решителен сет.

В него драмата бе голяма. Ашли поведе с пробив и 3:0 в геймовете, а Квитова успя да изравни на 3:3 и след това проби за 5:4 и стигна до момент в който да сервира за спечелването на мача. Пробивът обаче бе върнат и геймовете изравнени на 5:5, а след това двете си размениха по още един пробив.

В крайна сметка се стигна до тайбрек при който Квитова спечели след 7:3 точки и така затвори мача и грабна трофея.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Играй и спечели билети за Sofia Open с Tennis.bg


Оцени тази статия:
Квитова грабна трофея в Сидни след обрат срещу Барти (видео) Калоян Пламенов
Теми:  
петра квитова | тенис | тенис новини | тенис турнир в сидни

Коментари





Следвайте ни в Facebook