Квитова и Мертенс с двусетови победи на US Open

от в 08:24 на 05.09.2020
Димитър Беловски

Две от поставените тенисистки записаха двусетови победи, за продължат в следващия кръг на US Open.

Петра Квитова, която е поставена под №6, успя да надделее над представителката на домакините Джесика Пегула с 6:4, 6:3 и се класира за осминафиналите на турнира.

В първия сет чехкинята проби за 5:3, а след това Пегула върна пробива веднага и резултата стана 5:4. Квитова обаче не позволи изравняване на резултата и реализира нов пробив за 6:4.

Втория сет започна доста интересно, след като Пегула първа постигна пробив за 0:1. Квитова бързо изравни резултата след пробив за 2:2. Двете размениха няколко гейма, но чехкинята реализира нов брейк за 5:3, а след това затвори лесно мача с гейм на 15 при първия си мачбол.

В следващия кръг тя отново ще се изправи срещу представителка на домакините – Шелби Роджърс. Тя пък успя да победи сънародницата си Мадисън Бренгъл с 6:2, 6:4.

Елизе Мертенс също продължава напред. В двубой от втори кръг поставената под №16 победи испанката Сара Сорибес Тормо с 6:3, 7:5. Така днес, когато отново ще излезе на корта в двубой от трети кръг тя ще срещне Катрин Макнали, която победи Екатерина Александрова с 4:6, 6:3, 7:6(2).

Петра Мартич надделя над Варвара Грачева след 6:3, 6:3 и на осминафиналите ще спори с Юлия Путинцева, която пък отстрани Алиаксандра Саснович с 3:6, 6:2, 6:1.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Квитова и Мертенс с двусетови победи на US Open Димитър Беловски
Теми:  
us open | елизе мертенс | открито първенство на сащ | петра квитова | петра мартич

Коментари





Следвайте ни в Facebook