Квитова надделя в сблъсъка на чехкините, Кербер записа експресна победа

от в 23:39 на 02.09.2021
Мирела Николова

Петра Квитова намери място в третия кръг на тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ, след като записа нова двусетова победа над световната №115 Кристина Плишкова. Носителката на 2 титли от Големия шлем бе безкомпромисна от сервис линията, а същевременно показа устойчивост в ключовите моменти от двубоя, за да затвори срещата в своя полза със 7:6(4) 6:2, като по този начин си подпечата билет за следващата фаза, където я очаква сблъсък със 17-ата поставена Мария Сакари.

Откриващият сет се развиваше напълно равностойно, като и двете състезателки бяха безпогрешни от сервис линията и не допуснаха да се стигне до нито един брейкбол, което предопредели развръзката на частта да дойде в тайбрек. Там Квитова успя да нанесе няколко завършващи удара, които я дадоха преднина в общия резултат. Във втория сет световната №11 запази високата си успеваемост на начален удар, но също така се възползва от неубедителното второ подаване на опонентката си, за да реализира два пробива, а с това и да достигне до крайния успех.

Друга шампионка от Шлема в лицето на Анджелик Кербер бе още по-убедителна в представянето си, след като се справи със съпротивата на Ангелина Калинина за малко повече от час престой на корта. Германката успя да наложи своя ритъм на игра и да се поздрави с успех в последователни сетове - 6:3 6:2, което ѝ осигури участие в третия кръг, където ѝ предстои двубой срещу представителката на домакините Слоун Стивънс.

Срещата стартира отлично за Кербер, която реализира два пробива и се откъсна напред с аванс от 4:0. Последва серия от нови три брейка, ала в крайна сметка представителката на Германия съумя да опази преднината си и не допусна обрат, записвайки дебютната част срещу своето име. Вторият сет започна по аналогичен начин, тъй като световната №17 отново поведе с 4:0, като този път тя не срещна затруднения в своите подавания и вървеше уверено към триумфа в мача.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Квитова надделя в сблъсъка на чехкините, Кербер записа експресна победа Мирела Николова
Теми:  
us open | wta | Анджелик Кербер | Обзори | петра квитова

Коментари





Следвайте ни в Facebook