Квитова надви Зигмунд и се класира за втория си полуфинал в Париж!

от в 15:21 на 07.10.2020
Марк Хаджижеков

Петра Квитова се класира за втори път в своята кариера за полуфиналите на Ролан Гарос! Това стана факт, след като днес чехкинята надделя над Лаура Зигмунд в последоеателни части след крайното 6:3 6:3. В битка за място на финала в Париж Петра ще се изправи срещу Даниел Колинс или София Кенин. 

Двете тенисистки демонстрираха констатнтно ниво през откриващия сет, като един пробив реши крайния изход на частта.

Той бе осъществен именно от мощната левичарка, която изкова решителния брейк при 2:1, а до края на сета Квитова „не отпусна хватката си”, доминирайки разиграванията от дъното на корта и непозволявайки на съперничката си да достигне до шансове за рибрейк. 

Статуквото обаче се промени през последвалата част, след като макар че Квитова отново поведе с аванс от пробив, този път той се оказа недостатъчен. Зигмунд постепенно започна да намира ударите си, което помогна на германката да се завърне в битката за срещата. 

От този момент нататък последва серия от пробиви, а печеливша от тази ситуация излезе по-опитната тенисистка в лицето на Квитова, която отново влезе в доминираща роля щом реализира брейк в „Тилдъновия гейм”, като чехкинята скоро спечели нов гейм от ретур, за да се класира за полуфиналите в Париж. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Квитова надви Зигмунд и се класира за втория си полуфинал в Париж! Марк Хаджижеков
Теми:  
лаура зигмунд | петра квитова | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook