Квитова: Осака е много срамежлива, напълно я разбирам

от в 01:24 на 22.02.2019
Мария Петрова

В последните дни Наоми Осака призна, че и е трудно да се справя с голямото внимание към нея. Японката, която спечели Australian Open и се изкачи до първото място в ранглистата, претърпя изненадваща загуба във вторник от Кристина Младенович в Дубай.

В тази връзка Петра Квитова сподели, че напълно разбира през какво преминава нейната колежка.

"Тя е №1 и победителка в последните турнири от Големия шлем - всеки иска да я победи. Така са настроени останалите тенисистки," заяви Квитова, която в Мелбърн загуби тъкмо от 21-годишната състезателка.

"Спомням си, когато бях по-млада имах напълно същата настройка като нея. Нужно е да натрупаш опит и да знаеш какво е излизаш като фаворит в мачовете. Всеки иска да те победи," заяви Квитова.

Самата Квитова спечели за първи път Уимбълдън през 2011 година, но срещна трудности да продължи да бъде постоянна в успехите на най-високо ниво.

"Отне ми време... трябваха ми три години, за да взема нова титла от Големия шлем. Продължавах да съм в топ 10, борех се, но на големите сцени не се справях," сподели Квитова, която през 2016 година претърпя и нападение с нож в дома си.

"Осака е от по-срамежливите хора, а в това отношение си приличаме понякога. Много ми е трудно на моменти и напълно разбирам Наоми," завърши Квитова.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Квитова: Осака е много срамежлива, напълно я разбирам Мария Петрова
Теми:  
наоми осака | петра квитова | петра квитова - наоми осака | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook