Lacoste: Никога не бихме избрали Надал да бъде наше лице; гордеем се, че Джокович е с нас

от в 08:01 на 20.02.2023
Мартин Петков

В последните дни в социалните мрежи се разрази своеобразна битка между две от най-големите компании за спортно облекло в света, а именно Nike и Lacoste, като широката тема, породила множество коментари, беше Новак Джокович. Самата сага започна от това, че бившият директор на Nike в отдела за тенис - Майк Накажима, в новоиздадената си книга "Ефектът Роджър Федерер" се изказва негативно по адрес на Ноле, като споделя, че погледнато от маркетингова гледна точка, то 22-кратният шампион от Шлема е значително по-лош избор да бъде лице на дадена компания спрямо колегите си от Голямата тройка в лицето на Рафаел Надал и Роджър Федерер:

"Той може да бъде най-успешният тенисист в историята, но около него винаги витае "черен облак". Сякаш той сам си го навлича. Да уцелиш съдийка на US Open и да бъдеш дисквалифициран? Случва се, предполагам. Но защо винаги се случва на Новак? Или пък цялата полемика относно ваксинацията срещу COVID-19?" - бива цитиран Накажима, който продължава:

"Нека погледнем на нещата от гледната точка на даден бранд: Искам ли да бъда зад някого, около когото винаги има противоречия? Или искам да бъда с даден спортист, който има съвършено чист имидж?" - добавя още бившият директор на Nike.

Множеството мнения в социалните медии по отношение на изказването на Накажима предизвикаха немалко реакции, целящи да защитят Джокович, като една от най-сериозните такива беше на главния изпълнителен директор на Lacoste - Тиери Гибер, който написа в Twitter следното: "Lacoste се гордее с това, че Новак Джокович е лице на компанията и никога не би избрал Рафал Надал за тази роля (с всичкото уважение към него)" .

Припомняме ви, че шампионът от Откритото първенство на Австралия има договор с френския бранд за спортни стоки от 2017-а година насам, като през 2021-ва го преподписа и ще продължи да ги представлява поне до 2025-а.

Още преди коментара на Гибер за ситуацията, то пръв от големите имена в спорта в подкрепа на сърбина се обяви един от най-реномираните тенис треньори - Патрик Муратоглу, който подобно на директора на Lacoste избра интернет платформата на Twitter, за да сподели мнението си:

"В отговор на Накашима (б.р. - Накажима) относно Nike и Новак: Независимо дали одобряваме или не, харесваме или не харесваме Новак, то аз лично за себе си предпочитам човек да бъде истински в своите качества, вярвания и недостатъци, отколкото фалшив образ на перфекционизъм. Подправеното съвършенство губи същината ни като хора" - се казва в публикацията на настоящия наставник на Холгер Руне, който беше треньор на Серина Уилямс в последните 10 години от кариерата на легендарната американка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Lacoste: Никога не бихме избрали Надал да бъде наше лице; гордеем се, че Джокович е с нас Мартин Петков
Теми:  
lacoste | nike | любопитно | новак джокович | патрик муратоглу | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook