Опитът надделя във финала за историята: Световната №237 триумфира в Богота!

от в 22:18 на 10.04.2022
Владислав Риждов

Финалът на WTA 250 надпреварата в Богота противопостави една срещу друга две състезателки извън първите 200 в класирането, като това се случи за първи път в турнир от подобна категория. Лаура Пигоси и Татяна Мария постигнаха по 6 поредни победи в Колумбия, тръгвайки от квалификациите, а една от тях щеше да вдигне и дебютен трофей на клей в своята кариера. Това стори ветеранката Мария, която се противопостави на своята съперничка в мач, продължил над два часа, за да надделее с крайното 6:3 4:6 6:2.

Двете се изявяваха отлично в дебютните минути на финала и бяха недосегаеми от сервис линията, като логично паритетът бе водещ в резултата. Мария обаче наруши статуквото точно в самия край, когато издебна удобен момент, за да нанесе пробив, и така откри общия резултат.

Опитната състезателка продължи да тормози бразилката и след почивката със своя стил на игра, изразяващ се в това да вкара топката от другата страна на мрежата със слайс удари от форхенд и бекхенда. Стилът на германката се оказа неудобен за Пигоси и грешките при нея започнаха да зачестяват. 27-годишната южноамериканка обаче намери пролука в противничката си и изведнъж се откъсна напред с 5:2. Бившата номер 46 пък отговори моментално, като намали до 5:4, но в последвалия гейм Пигоси постави под напрежение Мария и скоро сетът отлетя в сметката ѝ.

Решителната част започна обещаващо за бронзовата медалистка на двойки от Токио, само че тя така и не намери начин да наруши монотонната игра на 237-мата в света. Така Мария бързо се озова с аванс от брейк, а до края не предприе излишни рискове, триумфирайки с втора титла в своята дългогодишна кариера.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Опитът надделя във финала за историята: Световната №237 триумфира в Богота! Владислав Риждов
Теми:  
wta | богота | лаура пигоси | обзор | татяна мария | тенис турнир в богота | финал

Коментари





Следвайте ни в Facebook