Лаура Зигемунд се класира за първия си четвъртфинал на турнири от Големия шлем

от в 14:45 на 05.10.2020
Петър Колев

Лаура Зигемунд се класира за четвъртфиналите на третия за годината турнир от Големия шлем Ролан Гарос след победа в последователни сетове над испанката Паула Бадоса. Това бе втора среща между двете тенисистки, като германката постигна първа победа над своята съперничка. В следващия кръг на надпреварата световната №66 ще се изправи срещу двукратната шампионка на турнири от Големия шлем Петра Квитова

Двете тенисистки си размениха по два ранни пробива за 2:2 гейма, като в началото на срещата испанката бе по-агресивната от ретур и реализира нов пробив за 5:3. Въпреки това Зигемунд показа хладнокръвие, осъществи моментален рибрейк и достигна до паритет в геймовете при 5:5. Тя продължи да атакува сервиса на младата испанка и осъществи нов брейк, като безпроблемно затвърди, за да поведе в отделните части - 7:5.

Спадът в нивото на сервиса на Бадоса продължи и в началото на втория сет, като тя инкасира ранен пробив и изостана с 0:2. Испанката не съумяваше да бъде конкурентна в сервис геймовете на своята съперничка и дори допусна отново да бъде пробита за 2:5. След ново безпроблемно подаване, Зигемунд затвори срещата за крайното 7:5 6:2 за час и половина игра на корта, като по този начин се класира за първия си четвъртфинал на турнирите от Големия шлем. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лаура Зигемунд се класира за първия си четвъртфинал на турнири от Големия шлем Петър Колев
Теми:  
лаура зигемунд | паула бадоса | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook