Laver Cup на агента на Федерер, става част от календара на АТР

от в 17:57 на 24.05.2019
Илиян Илиев

Отборното състезание Laver Cup между тимовете на Европа и останалата част на света, ще влезе в календара на турнирите от АТР.

През септември тази година предстои третото издание на Laver Cup, а първите две в Прага и Чикаго през 2017 и 2018 година, се радваха на изключителен интерес от страна на феновете. По тази причина е и решението на АТР да осигури същите логистични условия на турнира, както и на другите състезания под нейна егида. Единствената разлика засега е, че Laver Cup няма да носи точки за световната ранглиста.

"От Laver Cup сме изключително развълнувани от партньорството ни с АТР," заяви президентът на Team8 и директор Laver Cup Тони Годсик, който е и дългогодишният агент на Роджър Федерер.

В първите две издания на турнира крайната победа бе за отбора на Европа, който можеше да разчита на играчи като Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович. Григор Димитров също бе част от състава на Европа за турнира в Чикаго миналата година.

За тазгодишното издание на турнира към момента са потвърдени само две имена - тези на Надал и Федерер, които са част от състава на Европа.

"Като президент на съвета на играчите към АТР съм горд от това споразумение," заяви и Новак Джокович.

Тази година състезанието ще се проведе между 20 и 22 септември в Женева.

Кой ще спечели "Ролан Гарос"? Спечелете раница, ракета или маратонки HEAD


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Laver Cup на агента на Федерер, става част от календара на АТР Илиян Илиев
Теми:  
laver cup | лейвър къп | роджър федерер | тенис | тенис бг | тенис новини | тони годсик

Коментари





Следвайте ни в Facebook