Лайович сломи съпротивата на Раонич; Шаповалов с нов комфортен успех

от в 20:10 на 17.09.2020
Калоян Соколов
Душан Лайович за пореден път защити реномето си на клей специалист, прекъсвайки негативната си серия от поражения. Сърбинът изигра великолепен двубой и отстрани Милош Раонич със 7:6(3) 4:6 6:2.



Срещата започна с ранно разменени пробиви, а впечатление правеше отличното движение на Раонич върху земленото покритие, като канадецът стоеше напълно равностйно в продължителните размени. Лайович имаше известни трудности в своите подавания, но си служеше по отличен начин с кик сервиси от полето за предимство, изкарвайки гиганта от корта, за да освободи възможност за игра по правата със своя форхенд. Тази комбинация действаше безотказно, тъй като бекхенд ретурите на Милош далеч не бяха образцови, ала световният номер 19 компенсираше с безупречно сервиране и  логично се стигна до тайбрек, където Раонич допусна куп неточности, които пратиха частта в полза на балканеца.

https://twitter.com/doublefault28/status/1306588855819071495?s=19

Поставеният под номер 13 реагира подобаващо и рязко изостри ударите си от дъното на корта, а дори обратният удар на канадеца му носеше огромни дивиденти. Подемът в представянето на Раонич не остана невъзнаграден и той се откъсна с пробив аванс, само че допусна три двойни грешки в ответното си подаване, което възвърна паритета при 2:2. Милош обаче отново показа характер, реализирайки нов брейк, като този път удържа преднината си до края на сета и изравни общия резултат в двубоя.



Решителната част започна колебливо за по-високо ранкирания тенисист, защото двойните грешки зачестиха значително и Лайович се добра до три поредни точки за пробив още в самото начало. Раонич отрази всяка една от тях и дори стигна до геймбол, но пропусна рутинно драйв воле, а това се оказа повратна точка в срещата, тъй като сърбинът измъкна сервиса на опонента си, пласирайки дълбок обратен удар, който предизвика грешка от ракетата на гиганта. Канадецът бързо получи възможност да се върне в надпреварата за успеха, но Лайович "затръшна вратата пред него" чрез вездесъщия си днес силно подсечен начален удар по диагонала. Оттам насетне балканецът излеждаше далеч по-мотивиран спрямо бившия номер 3 и напълно заслужено се поздрави с победата, която му гарантира сблъсък с Рафаел Надал в утрешния ден.

https://twitter.com/atptour/status/1306608759108591618?s=19

Денис Шаповалов нямаше проблемите на своя сънардоник и се справи без особени трудности с квалификанта Педро Мартинес - 6:4 6:4.



Канадецът бързо установи контрол над мача и наложи добре познатия си агресивен стил, което караше испанецът да играе далеч зад основната линия, а предизвиканите му грешки се множаха постоянно. Мартинес все пак съумя да се задържи в срещата и загуби с минимална разлика откриващата част, като на старта на втората се отчете с две ювелирни къси топки, които допринесоха за осъществения от него пробив. Младокът не се повлия от негативния развой на сета и спечели пет от следващите шест гейма, за да продължи към фазата на осминафиналите.

https://twitter.com/atptour/status/1306546777772888066?s=19

 

 

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лайович сломи съпротивата на Раонич; Шаповалов с нов комфортен успех Калоян Соколов

Коментари





Следвайте ни в Facebook