Лазаров допусна поражение на четвъртфиналите в Хърватия

от в 14:05 на 12.03.2021
Калоян Соколов

Александър Лазаров отстъпи на четвъртфиналната фаза от надпреварата в хърватския град Порец. Българинът беше далеч от най-доброто си ниво на игра и закономерно бе надигран от швейцарския квалификант Дамиен Венгер със 7:6(2) 6:0, като така Алекс все още не е съумял да прескочи етапа на финалната осмица през сезона в турнирите от сериите "Фючърс", но се надяваме това съвсем скоро да се промени.

Четвъртата ни ракета стартира отлично срещата и бързо си осигури ранен аванс от 2:0, само че 20-годишният състезател показа, че е готов да се бори за успеха в мача и скоро равенството бе възстановено. Той не спря дотук и на два пъти повеждаше с пробив, само че Лазаров не позволяваше на опонента си да се откъсне в резултата и дори отново си възвърна водачеството при 6:5 в своя полза.

В крайна сметка се стигна до тайбрек, където младокът изцяло надигра родния ни представител и изглежда това пречупи съпротвителните сили на Алекс, който бе пробит на цели три пъти във втория сет и не можа да спечели нито един гейм повече до приключването на сблъсъка между двамата.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лазаров допусна поражение на четвъртфиналите в Хърватия Калоян Соколов
Теми:  
алекс лазаров | бгтенис | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook