Лазаров надви Андреев в българското дерби и се класира за основната схема в Италия

от в 16:52 на 03.01.2022
Диана Андреева

Александър Лазаров и Адриан Андреев за първи път в историята на професионалния Тур се изправиха един срещу друг. Противно на очакванията на букмейкърите, победител в срещата стана по-ниско ранкирания от двамата ни състезатели, а именно Лазаров. Успехът му е факт след дълъг мач, изпълнен с обрати и напрегнати моменти, като крайният резултат настъпи след почти два астрономически часа игра - 6:4 7:5. 

Продължителните размени от дъното на корта преобладаваха в срещата още от самото й начало. Началният удар на Андреев не бе достатъчно ефективен още в първия му гейм и той бе принуден да отрази две възможности за пробив, но третата ни ракета все пак успя да се измъкне от създала се ситуация. Последваха спокойни минути, доминирани от сервиращите, но колкото повече двамата ни състезатели намираха своя ритъм, толкова по-дълготрайни и мощни ставаха размените им от дъното на корта. 

Лазаров пръв успя да отмъкне подаването на своя противник, благодарение на убедително представяне на ретур, но по-късно Алекс от своя страна не впечатли с началния си удар и допусна паритета да бъде възвърнат - 4:4. Андреев обаче за пореден път срещна затруднения на собствен начален удар и с двойна грешка предаде за втори път гейма си, но този път нямаше връщане назад и Лазаров спечели откриващия сет - 6:4. 

Във втория сет двамата ни състезатели отново не впечатлиха с добро представяне на сервис. В откриващия гейм Лазаров допусна неочаквана грешка в най-неподходящия възможен момент и изостана в резултата с 2:0. Постепенно Алекс отново успя да намери правилния ритъм, докато Андреев все по-често не издържаше на продължителните размени и допускаше неточности от бекхенд страната. 

Предимство на Лазаров още от началните минути бяха по-честите излизания на мрежата, които накъсваха ритъма на противника. Именно това, в комбинация с уверена игра на ретур спомогна на Лазаров да унищожи ранния пасив в полза на опонента си за 2:2. Оттам насетне силите на корта бяха изравнени и интригата се завърза сериозно.

Лазаров пръв бе притиснат до стената в деветия гейм, когато му се наложи да наваксва изоставане от 15:40 на свое подаване, но след серия от мощни форхенди и впечатляващ минаващ удар, Алекс не допусна да бъде пробит. Впоследствие Андреев на свой ред показа колебания на сервис, но Лазаров дори за момент не се поколеба и успя да нанесе решителен удар, с който си гарантира успех и във втората част, а с това и в мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лазаров надви Андреев в българското дерби и се класира за основната схема в Италия Диана Андреева
Теми:  
адриан андреев | александър лазаров | бгтенис | Обзори | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook