Лазаров надви бивш номер едно при юношите и е в основната схема на Чаланджъра в Яси!

от в 12:45 на 12.07.2021
Калоян Соколов

Александър Лазаров показа най-добрия си тенис и преодоля водача в пресявките на Чаланджъра в румънския град Яси, като по този начин се класира за основната схема и така се присъедини към Адриан Андреев и Димитър Кузманов, които попаднаха директно в същинския турнир.

Днес Алекс трябваше да се изправи срещу Уладзимир Игнатик, който е бивш номер едно при юношите, но това по никакъв начин не притесни сънародника ни и той надделя с 6:4 6:4. Така родният ни представител надделя за втори път над този опонент в хода на сезона, а сега тепърва му предстои да научи следващия си съперник.

Срещата не започна никак добре за Лазаров, тъй като неговият противник реализира ранен пробив и скоро водеше с 4:2 гейма. Оттам насетне обаче Алекс не остави никакви шансове на Игнатик, показвайки отличен усет при минаващите удари и сетът отиде заслужено в актива на софиянеца.

Втората част също се развиваше добре за българина, само че той не съумяваше да оползотвори възможностите си за брейк и равенството властваше до 4:4. Тогава четвъртата ни ракета проведе безупречно следващото си подаване и впоследствие не отпусна нито точка на беалрусина, когато той сервираше за оставане в двубоя и по този начин нашето момче се поздрви с крайния успех.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лазаров надви бивш номер едно при юношите и е в основната схема на Чаланджъра в Яси! Калоян Соколов
Теми:  
алекс лазаров | бгтенис | Обзори | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook