Лазаров надви Къркин и си осигури второто място в групата си

от в 16:44 на 22.07.2020
Калоян Соколов
Александър Лазаров постигна втора поредна победа във финалната фаза на Eastern European Championship и така си гарантира място на полуфиналите, където утре ще се изправи срещу един измежду Филип Краинович и Ласло Джере. Родният тенисист преодоля съпротивата на Ерги Къркин с 6:3 0:6 6:2.



Лазаров играеше далеч по-освободено, отколкото в предишните си два мача, където срещна значително по-именити съперници. Алекс беше максимално агресивен и търсеше бързата развръзка при всяка удобна възможност, като това определено даваше резултат. Лазаров се откъсна с 5:1 гейма, но сбърка няколко лесни топки в близост до мрежата, които върнаха интригата в сета. Все пак българинът не допусна да се стигне до изненада и затвори частта в своя полза.

За съжаление, третата ни ракета рязко понижи нивото си, което постави Къркин във водеща позиция по време на втория сет. Турчинът действаше методично, очаквайки грешките на българина, които неизменно идваха и скоро паритетът в частите беше налице.

Третият сет статира по-добре за Лазаров, който стигна до 0:40 в подаването на опонента си, ала така и не се възползва от открилата се пред него възможност. Това не повлия негативно на нашето момче, което осъществи серия от шест поредни спечелени гейма, а това му бе напълно достатъчно, за да стигне до крайния успех.



 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лазаров надви Къркин и си осигури второто място в групата си Калоян Соколов

Коментари





Следвайте ни в Facebook