Лазаров навакса сет пасив и потегли успешно на надпреварата в Питещи

от в 16:44 на 03.08.2022
Калоян Соколов

Александър Лазаров изпрати две изключително успешни седмици за себе си, след като първо спечели титлата на турнира в София, а впоследствие достигна до финала в Тбилиси. Българинът се намираше в серия от девет поредни победи, но беше спрян в сблъсъка за титлата в Грузия. Това изглежда не се е отразило негативно на родния ни представител, който днес откри успешно участието си на надпреварата от категория M25 в румънския град Питещи. Алекс имаше тежък двубой срещу местния представител Влад Кристиан Бреазу, само че съумя да навакса сет пасив и се наложи с крайното 4:6 6:2 6:2, за да си осигури среща с квалификанта Василе Антонеску в следващия етап на състезанието.

Двамата си размениха ранни пробиви в самото начало, но Лазаров стабилизира представянето си на собствен начален удар и се откъсна напред с 4:2. Оттам насетне обаче нашият сънародник не може да спечели нито гейм повече до края на откриващата част и беше принуден да прави обрат.

Тази задача не се оказа особено сложна за петия поставен, който реализира серия от осем поредни гейма и така вече разполагаше с брейк аванс в решителния сет, като го задържа до самия край и заслужено се поздрави с крайния триумф в сблъсъка.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лазаров навакса сет пасив и потегли успешно на надпреварата в Питещи Калоян Соколов
Теми:  
александър лазаров | бгтенис | питещи | фючърси

Коментари





Следвайте ни в Facebook