Лазаров се бори до последно, но все пак отстъпи на старта в Анталия

от в 15:49 на 06.01.2021
Калоян Соколов

Александър Лазаров бе на път да завърши по победоносочен начин един от най-силните дни за българския тенис в последно време, но допусна обрат и отстъпи на Лукас Мидлер с 6:1 3:6 3:6 на старта на квалификациите в Анталия и по този начин ще отстъпи мястото си на трета ракета на страната на Адриан Андреев.

Алекс стартира чудесно срещата и пласираше купища завършващи удари, докато австриецът постоянно се гневеше и нямаше никаква представа по какъв начин да противодейства. Лазаров трупаше геймове в актива си с лекота и не след дълго първият сет отиде в актива на българина.

Родният ни представител спечели откриващото си подаване във втората част, ала изведнъж ролите се обърнаха и Алекс започна да губи търпение, което доведе до пълен разпад в играта му. Мидлер пък умело задържаше топката в игра и изчакваше неточностите от другата страна на мрежата, за да успее да изравни резултата в отделните части.

Фаворитът в двубоя контролираше изцяло събитията и в решителния сет, където на бърза ръка поведе с 4:0 гейма и развръзката изглеждаше само въпрос на време. Лазаров обаче върна единия от пробивите и дори можеше да достигне до ситуация, в която да подава за изравняване на резултата, само че австриецът се отчете с няколко добри акции към мрежата и така достигна до крайната победа.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лазаров се бори до последно, но все пак отстъпи на старта в Анталия Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър лазаров | анталия | бг тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook