Лазаров записа нов убедителен успех и е на четвъртфинал в Хърватия!

от в 13:31 на 11.03.2021
Калоян Соколов

Александър Лазаров записа втора поредна победа на надпреварата от сериите "Фючърс" в хърватския град Порец. Четвъртата ни ракета надигра убдително унгареца Гергели Мадараш с 6:1 6:3. Българинът не загуби нито веднъж подаванто си в хода на срещата, а същевременно взе противниковото такова на цели четири пъти и по този начин се класира за четвъртфиналната фаза, където ще се изправи срещу шестия поставен Давид Пихлер.

Алекс стартира чудесно двубоя и на бърза ръка поведе с 3:0. Последваха два маратонски гейма, в който Мадараш имаше инициативата и притискаше Лазаров с постоянните си набези към мрежата, само че българинът пласира няколко страхотни минаващи удари и не позволи на съперника си да направи рибрейк, покачвайки аванса си на 4:1. Това изглежда пречупи унгарския тенисист, защото той не оказа особена съпротива до края на частта, която скоро вече бе в актива на на нашия сънародник.

Вторият сет отново започна силно за родния ни представител, който проби в самото начало и затвърди безпроблемно взетото предимство. Оттам насетне двамата играчи бяха стабилни на сервис, което напълно устройваше Лазаров, а той дори съумя да осъществи още един брейк в сервиса на Мадараш при 5:3 в своя полза, приключвайки двубоя със страхотен завършващ ретур от форхенд.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лазаров записа нов убедителен успех и е на четвъртфинал в Хърватия! Калоян Соколов
Теми:  
алекс лазаров | бгтенис | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook