Лазаров записа нов убедителен успех, за да се класира за основната схема в Шимкент

от в 10:05 на 09.05.2022
Калоян Соколов

Александър Лазаров не се намира в най-добрата си възможна форма през настоящия сезон, но отново показа, че се чувства пределно мотивиран, когато има възможност да участва на състезания от Чаланджър Тура и за трети път преодоля успешно пресявките на надпревара от този ранг в рамките на 2022-ра. Това се случи на червените кортове в казахстанския град Шимкент, където Алекс днес записа втората си поредна чиста победа, надигравайки индиеца Арджун Кадхе с убедителното 6:4 6:2 и по този начин си заслужи място в основната схема на турнира.

Лазаров изглежда по-солиден спрямо своя опонент в продължителните размени от дъното на корта, но не се възползва от ранните си шансове за пробив и самият той изгуби подаването си. Все пак българинът бързо се окопити, което доведе до негова серия от четири последователно спечелени гейма и скоро откриващият сет беше в сметката му.

Родният ни представител продължи да има солидно преимущество, осъществявайки брейк за начало на втората част и съвсем скоро го дублира. Оттам насетне нямаше връщане назад за Кадхе, а Алекс завърши мача с впечатляващ форхенд уинър в движение. Успехът пък засега виртуално дава място сред първите 400 в световната ранглиста на нашия сънародник, ала той ще трябва да преодолее още един съперник, за да е напълно сигурен в дебюта си на това ниво в подреждането.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лазаров записа нов убедителен успех, за да се класира за основната схема в Шимкент Калоян Соколов
Теми:  
александър лазаров | бгтенис | Обзори | Чаланджър | шимкент

Коментари





Следвайте ни в Facebook