Нова победа и дебют в топ 400: Лазаров се класира за 1/8-финалите в Казахстан

от в 08:50 на 10.05.2022
Владислав Риждов

Александър Лазаров записа две победи в пресявките на Чаланджър турнира в Шимкент, за да извоюва мястото си в основната схема. Там той трябваше да се изправи срещу друг състезател, преминал през квалификациите - Ян Бондаревски. Интригата се запази до самия край на срещата, но Алекс показа характер, и в крайна сметка надделя с 4:6 7:6(5) 7:5, а победата означава, че българинът ще направи своя дебют в топ 400 в началото на идната седмица.

Срещата, която заради лошото време в Казахстан трябваше да стартира няколко часа по-късно от предвиденото, започна с убедителни сервис геймове от страна на двамата. Много бързо обаче равенството бе нарушено, след като руснакът проби още следващото подаване на Лазаров, взимайки преимущество пред родния ни състезател. Въпреки това Алекс не допусна нов спад и продължи да се придържа близко в резултата. Сънародникът ни дори имаше шанс да навакса изоставането си, но това не се случи, а впоследствие Лазаров пропиля още няколко възможности, преди Бондаревски да измъкне сета в своя полза.

Ефективността от начален удар и при двамата намаля в началото на втория сет, което доведе до това да видим цели четири брейка в първите шест гейма. След това паритетът остана налице, а сервиращите постепенно наложиха доминацията си. Така съдбата на втората част трябваше да се определи чрез тайбрек. В него балансът на силите остана непокътнат до 4:4, когато Лазаров се озова в догонваща позиция, след като предаде един от сервисите си. Алекс обаче моментално се мобилизира и спечели следващите три точки, за да запази надежди за пълен обрат.

Решителният сет започна отлично за четвъртата ни ракета. Българинът имаше инициативата на своя страна още от ранните минути и много бързо наказа неубедителните изяви на съперника си, за да поведе с 3:1. Преднината на Алекс можеше да стане по-изразителна, но Бондаревски запази шансовете си, а още в следващия гейм равенството бе отново налице. Последваха нови силни минути от страна на национала ни за Купа "Дейвис", който съвсем скоро си осигури правото да сервира за крайната победа. И в този случай обаче световният номер намери начин да се измъкне, спасявайки два мачбола. Все пак нашето момче не позволи на пропуснатите възможности да му повлияят и от втори опит си подпечата успеха.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нова победа и дебют в топ 400: Лазаров се класира за 1/8-финалите в Казахстан Владислав Риждов
Теми:  
александър лазаров | бг тенис | обзор | Чаланджър | шимкент

Коментари





Следвайте ни в Facebook