Лек жребий за Надал на AO, Джокович в по-трудната половина

от в 10:15 на 05.02.2021
Петър Томов

ПЪРВА ЧЕТВЪРТИНА

Световният №1 Новак Джокович ще започне защитата на трофея си от АО с мач срещу Жереми Шарди в първи кръг. Във втори кръг рекордьорът по титли от Мелбърн Парк може да срещне Франсис Тиафо, докато на осминафинал може да се изправи срещу Стан Вавринка или Милош Раонич. В неговата четвъртина личат имената на поставените под №10 Гаел Монфис и №6 Александър Зверев, които Ноле евентуално би срещнал във втората седмица на надпреварата, на четвъртфинал.

ВТОРА ЧЕТВЪРТИНА

В другата четвъртина от горната част на схемата водач е шампионът от последния турнир от Големия Шлем и финалист от миналогодишното издание на АО - Доминик Тийм. Световният №3 ще срещне Михаил Кукушкин в първи кръг, а в трети кръг може да се изправи срещу Ник Кирьос или Юго Умбер. В тази част от схемата попада и Григор Димитров, който е евентуален противник на Тийм в осминафиналната фаза. Повече информация за жребия на първата ракета на България може да видите тук. Яник Синер, Денис Шаповалов, Феликс Оже-Алиасим и Диего Шварцман са сред евентуалните противници на австриеца на четвъртфинал.

ТРЕТА ЧЕТВЪРТИНА

Тенисистът в най-добра форма в момента Даниил Медведев е водач в третата четвъртина. Световният №4 ще открие участието си на АО срещу Вашек Поспишил. В осминафиналите на надпреварата руснакът може да срещне Борна Чорич или Давид Гофен, а на четвъртфинал го очаква сънародника му и също тенисист в много добра форма Андрей Рубльов. Седмият поставен в схемата открива участието си на АО с двубой срещу Яник Хафман от Германия, а най-сериозни проблеми в първата седмица може да му създаде поставеният под №12 Роберто Баутиста Агут в осминафиналите на турнира.

ЧЕТВЪРТА ЧЕТВЪРТИНА

Водач в долната част на схемата е Световният №2 Рафаел Надал. Матадорът се е прецелил към рекордна 21-ва титла от Големия Шлем и има наглед лек жребий до четвъртфиналната фаза на турнира, като ще започне участието си на Мелбърн Парк с мач срещу Ласло Джере. Във втори кръг ще срещне квалификант, а в трети може да се изправи срещу първата ракета на Великобритания Даниел Еванс. На осминафинал може да срещне един измежду Алекс де Минор и Фабио Фонини, а на четвъртфинал го очаква сблъсък с Матео Беретини, Стефанос Циципас, Хуберт Хуркач или Карен Хачанов.

ИНТЕРЕСНИ МАЧОВЕ ОТ ПЪРВИ КРЪГ

Григор Димитров - Марин Чилич

Кей Нишикори - Пабло Кареньо Буста

Денис Шаповалов - Яник Синер

Кевин Андерсън - Матео Беретини

Тенис Сандгрен - Алекс де Минор

Пълен жребий за Откритото първенство на Австралия може да видите тук:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лек жребий за Надал на AO, Джокович в по-трудната половина Петър Томов
Теми:  
australian open | Аустрелиън Оупън | григор димитров | даниил медведев | доминик тийм | жребий | новак джокович | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook