Летящ старт в Барселона: Отличен Циципас си осигури среща с играч, от когото е губил 5 пъти

от в 18:41 на 19.04.2023
Мирела Николова

Стефанос Циципас потегли успешно на АТР 500 турнира в Барселона с повече от убедителна победа над световния №69 Педро Качин. Гъркът, който не успя да защити титлата си на Мастърса в Монте Карло, отпадайки още на четвъртфиналите, днес се завърна на победния път и след само час и 19 минути игра си резервира място в следващия етап на надпреварата в испанския град - 6:4 6:2. В битка от осминафиналната фаза балканецът ще трябва да премери сили с поставения под №14 Денис Шаповалов, срещу когото е губил пет от шестте им изиграни досега срещи. 

Разиграванията преминаваха под диктовката на световния №5 още от самото начало, тъй като бившият финалист от Ролан Гарос не пропускаше възможност да повиши темпото на игра и благодарение на отлично насочените му удари броят на уинърите в сметката му бързо нарастваше. Офанзивният му стил на игра го изведе до пробив в средата на сета за 4:2, който впоследствие безпроблемно опази, за да излезе напред в отделните части.

Устремът на Циципас се запази и в началото на втория сет, където Качин изглеждаше напълно безпомощен срещу безпогрешната продукция от отсрещната страна на мрежата, за да се стигне до два брейка и преднина от 4:0 в полза на фаворита. Веднъж поел контрол върху случващото се, вторият поставен загуби още едва две точки на собствен начален удар и съвсем скоро подпечата крайния си успех.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Летящ старт в Барселона: Отличен Циципас си осигури среща с играч, от когото е губил 5 пъти Мирела Николова
Теми:  
atp | барселона | Обзори | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook