Летящ старт за Наоми Осака и първа крачка към защитата на титлата ѝ в Мелбърн!

от в 06:12 на 17.01.2022
Мирела Николова

Наоми Осака бе принудена да се откаже в полуфиналния си двубой на WTA турнира в Мелбърн поради контузия, но изглежда, че вече всички проблеми са зад гърба на японката, след като по-рано днес тя постигна категоричен успех в откриващия си мач от тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия. Бившата №1 се нуждаеше от малко над час игра, за да преодолее съпротивата на световната №50 Мария Осорио Серано с 6:3 6:3, за да си осигури участие във втория кръг, където ще се изправи срещу Даяна Ястремска или Медисън Бренгъл.

Осака постави ударно начало на срещата, печелейки първите 5 гейма благодарение на изключително агресивната си игра от основната линия. Печелившите удари от ракетата ѝ валяха един след друг и макар да допусна връщане на един от двата пробива, то бившата шампионка в Мелбърн нямаше затруднения да затвори дебютния сет в своя полза.

Втората част започна с проблемно подаване за Наоми, която бе изправена пред две опасности от загуба на сервис гейма си, но успя да издържи теста, след което на свой ред се добра до шанс за брейк, който бе материализиран след пропуск от страна на колумбийската представителка. Това до голяма степен предопредели изхода на сблъсъка, тъй като веднъж поела контрола върху случващото се на корта, Осака не позволи да се стигне до обрат и бавно, но сигурно се приближаваше към победата, която бе подпечатана след втори пробив в сметката на японката.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Летящ старт за Наоми Осака и първа крачка към защитата на титлата ѝ в Мелбърн! Мирела Николова
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън 2022 | наоми осака | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook