Личен рекорд: Григор е на четвъртфинал в Ню Йорк и то с Федерер (видео)

от в 22:08 на 01.09.2019
Георги Христов

Григор Димитров записа рекорд на Откритото първенство на САЩ като за първи път в кариерата си достигна до четвъртфиналите. Той победи №38 в ранглистата Алекс Де Минор със 7:5, 6:3, 6:4. Така за място в полуфиналите той ще спори с бившия №1 Роджър Федерер.

С представянето си в последния за годината турнир от Големия шлем, Григор се очертава да си осигури завръщане в топ 50 на ранглистата.

В първия сет играта бе напълно равностойна в първите десет гейма като единствено Григор отрази една точка за пробив. Той спечели на нула за 6:5, а Де Минор не издържа на напрежението и българският тенисист се възползва от първия си шанс за брейк - 7:5.

След почивката Димитров игра още по-уверено и бързо се сдоби с преднина от 4:1, реализирайки и втория си шанс в мача за пробив. С крайното 6:3 поведе с два на нула сета.

В третия сет пробивът в полза на Григор дойде в седмия гейм. Това е най-доброто постижение на Григор през цялото лято, след като единствено в Лос Кабос бе достигнал втори кръг.

Досега в кариерата си Гришо два пъти бе достигал максимум до осминафиналите на US Open. Това се случи през 2016, когато загуби от Анди Мъри, а през 2014 го спря Гаел Монфис.

Следващият опонент на Димитров - Роджър Федерер също се представи на ниво. Той надигра Давид Гофен с 6:2, 6:2, 6:0. Битката на Гришо и Маестрото ще бъде във вторник.

До този момент швейцарецът води със 7:0 в преките мачове между двамата и 16:2 сета в тях. Федерер е побеждавал Димитров на два от другите турнири от Големия шлем - Australian Open и Уимбълдън.

С представянето си досега Григор си е осигурил 500 000 долара от наградния фонд.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Личен рекорд: Григор е на четвъртфинал в Ню Йорк и то с Федерер (видео) Георги Христов
Теми:  
us open | григор димитров | григор димитров - роджър федерер | открито първенство на сащ | роджър федерер | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook