Лион: Музети взе реванш от Оже-Алиасим; Хачанов с критичен старт

от в 14:54 на 18.05.2021
Тея Кръстева

Световният номер 88 Лоренцо Музети записа трудна победа над представителя от Топ 20 Феликс Оже-Алиасим на старта на надпреварата в Лион след 7:6(3) 3:6 7:5. По този начин 19-годишният италианец се класира за втория кръг на двубоя, където ще се изправи срещу младия американски талант Себастиан Корда.

Откриващият сет бе изцяло в ръцете на канадеца, който имаше много повече възможности от своя съперник да поеме инициативата в двубоя. Първи до пробив обаче стигна 19-годишният италианец, за да поведе с комфортното 4:1, само че тогава Оже-Алиасим намери ритъма си на игра, за да възвърне интригата - 4:4. Възходът в представянето на канадеца продължи с пълна сила, като още в следващото подаване на Музети пред Феликс се откриха 2 скрити сет бола, само че представителят на Топ 20 не успя да се възползва от шанса си, и така развръзката на частта бе изпратена в тайбрек. В решителния гейм Лоренцо демонстрира невероятно спокойствие, което му помогна да открадне първата част след 7:3.

Вторият сет започна колебливо за сервиращите, които си размениха по един пробив в началото на частта, само че Оже-Алиасим ставаше все по-настапътален и съвсем логично реализира нов брейк, за да поведе с 2:5. Оттам нататък тенисистът от Канада не срещна повече затруднения и след 3:6 изпрати мача в заключителен сет.

В началото на третата част Феликс пропиля цели 3 възможности за ранно повеждане в резултата, като това съвсем логично се отрази върху неговата психика. Канадецът предаде своето подаване за 5:2, само че тогава световният номер 19 намери сили, за да изравни резултата до 5:5. Силите му обаче стигнаха дотук, защото още в следващото си подаване Оже-Алиасим отбеляза сериозен спад в играта си, налагайки му се да отразява 2 последователни мач бола. Канадецът не се справи с тази си задача и след двойна грешка от негова страна точката в мача бе сложена.

Световният номер 26 Карен Хачанов срещна сериозни затруднения преди да запише победа над влезналия с "уайлдкард" в турнира Бенжамин Бонзи с 6:1 4:6 7:6(4). Руснакът реализира едва 4 от общо 12-те си възможности за пробив в двубоя, докато успаваемостта за неговия съперник бе далеч по-красноречива - 2 от 3.

В откриващия сет Хачанов не се поколеба и за миг и съвсем логично не остави никакви шансове на далеч по-неопитния си съперник, за да оформи крайното 6:1. Оттам нататък обаче руснакът беляза сериозен в спад в представянето си, допускайки ранен брейк още в началото на втората част. Французинът успяваше да задържи преднината си до 3:4, само че тогава ръката му трепна и той допусна изравняване - 4:4. Съпротивата от страна на Хачанов намери своята кулминация тук, тъй като световният номер 26 не успя да реализира обрата си докрай и инкасирайки нов пробив, руснакът загуби втората част с 4:6.

Заключителната част бе изключително оспорвана, тъй като разиграванията бяха изцяло контролирани от сервиращите. При 5:4 и сревис за французина обаче пред Хачанов се откриха цели 3 мач бола, само че някои фрапантни неточности от ракетата на руснака не позволиха мачът да приключи тук. Закономерно изходът от срещата трябваше да се реши в тайбрек, в който вече Карен не допусна изненади и след 2 часа и 19 минути най-накрая се поздрави с крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лион: Музети взе реванш от Оже-Алиасим; Хачанов с критичен старт Тея Кръстева
Теми:  
музети

Коментари





Следвайте ни в Facebook