Липсата на опит върху клея си каза думата: Радукану спечели само два гейма в BJK Cup

от в 13:45 на 17.04.2022
Владислав Риждов

Преди два дни Ема Радукану постигна първата победа в своята кариера на клей, откакто е част от WTA Тура. Британката направи това на турнира "Били Джийн Кинг Къп", където надигра Тереза Мартинцова в последователни част, за да изравни общия резултат в серията между Великобритания и Чехия. Прекалено малкият опит обаче на световната номер 12 върху червената настилка бързо си каза думата, и във вчерашния ден тя допусна тежко поражение, отстъпвайки с 1:6 1:6 на Маркета Вондрушова. По този начин Чехия взе аванс пред Великобритания, а впоследствие чехкините оформиха крайната си победа с общ резултат 3:2, който ги изпраща към заключителната фаза на надпреварата по-късно през годината.

Световната номер 32 наложи доминацията си още в дебютните минути на срещата и бързо превърна превъзходството си на корта в солидна преднина - 3:0. Радукану, от своя страна, бе далеч от нивото, което показа в предходния си мач, и не успя да спечели нито един от сервис геймовете си в сета. След почивката балансът в силите продължи да бъде в полза на представителката на гостите, а явните трудности за шампионката от US Open да окаже съпротива отново бяха налице. Както и в първия сет, единственият гейм, който Радукану прибави към сметката си, беше благодарение на брейк, преди Вондрушова да подпечата разгромния си успех.

19-годишната състезателка ще се завърне на корта още през тази седмица, когато ще вземе участие в силната надпревара в Щутгарт.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Липсата на опит върху клея си каза думата: Радукану спечели само два гейма в BJK Cup Владислав Риждов
Теми:  
били джийн кинг къп | великобритания-чехия | ема радукану | маркета вондрушова | обзор

Коментари





Следвайте ни в Facebook