Любопитно: Една от най-големите авиокомпании се подигра с Джокович

от в 22:30 на 15.02.2022
Диана Андреева

Една от най-обсъжданите теми през месец януари бе казусът с отнетата виза на Новак Джокович, който бе депортиран от Австралия след решение на Федералния съд поради липса на ваксина против COVID-19. Така Новак бе лишен от възможност да защити титлата си от Australian Open, както и да се състезава в Мелбърн за рекорден 21-ви трофей от Шлема. Още по време на престоя си на континента сърбинът заяви, че няма да дава официални изявления преди края на Аустрелиън Оупън, а дългоочакваното интервю с участието на световния номер едно бе излъчено от BBC през вчерашния ден. 

В своето първо публично изявление Джокович коментира обстойно случилото се в Австралия. Освен това, Новак също така заяви ясно позицията си - той е готов да жертва всички трофеи и рекорди, ако трябва задължително да се ваксинира против COVID-19. Фурор в социалните мрежи бе предизвикан от откровеното изказване на Джокович, като правото му на личен избор бе уважено от една сериозна част от света, макар да не отсъстват и критиките по адрес на световния номер едно. 

Сериозно внимание привлече написаното от нискотарифната авиокомпания Ryanair. В своя Twitter акаунт те направиха интересно сравнение, което със сигурност ще им навлече недоволството от страна на почитателите на сърбина. В отговор на изказването, гласящо "Аз не съм антиваксър, но бих жертвал всички титли, ако съм принуден да се ваксинирам", от Ryanair написаха: "Ние не сме авиокомпания, но предлагаме полети със самолет". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Любопитно: Една от най-големите авиокомпании се подигра с Джокович Диана Андреева
Теми:  
Covid-19 | джокович | новак джокович | тестване за COVID-19

Коментари





Следвайте ни в Facebook