"Любовната афера" между Медведев и клея продължава: Не искам да играя повече тук

от в 22:36 на 05.05.2021
Мирела Николова

Даниил Медведев трябваше да почака 3 години след дебютната си поява на Мастърса в Мадрид, за да запише своята първа победа в испанската столица. Това стана факт по-рано днес, след като руснакът осъществи страхотен обрат над младата испанска надежда Алехандро Давидович Фокина, като по този начин сложи край на черната серия от шест последователни загуби на червено.

Въпреки днешния си триумф обаче световният №3 продължава да има меко казано негативен баланс в турнирите на клей, тъй като до този момент той няма победа нито на Мастърса в Рим, нито на Ролан Гарос. Съвсем разбираемо, Даниил не таи особено добри чувства към глинената повърхност, което ясно си пролича и днес. 

След края на първата част срещу Давидович Фокина, Медведев изпусна нервите си на корта и удари ракетата си в земята няколко пъти, след което, сядайки на стола за почивка, възкликна: „Не искам да играя повече на тази настилка!“ Главният съдия го помоли да спре, тъй като в противен случай ще влоши състоянието на корта, но руснакът отвърна: "Той вече е повреден. Клеят е лоша настилка. Не мога да навредя повече на нещо, което вече е повредено".

Въпреки всичко обаче след победата си световният №3 се пошегува, оставяйки послание на обектива на камерата, което гласеше: „Обичам клей :)“

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Любовната афера" между Медведев и клея продължава: Не искам да играя повече тук Мирела Николова
Теми:  
atp | даниил медведев | любопитно | мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook