Любовта окрилява: Беретини и Томлянович за чувството да бъдат заедно на 1/4-финал

от в 18:07 на 06.07.2021
Мирела Николова

Матео Беретини и Айла Томлянович са една от най-известните двойки в тениса, като тазгодишното издание на Уимбълдън е доказателство за това, че любовта в спорта не само че не е пречка, но е и допълнителна мотивация за успех. 

Вчерашният ден беше специален за италиано-австралийската двойка, тъй като световният №9 достигна до първия си четвъртфинал на Уимбълдън, а приятелката му ще направи дебют във финалната осмица на турнир от Големия шлем.

„Фактът, че тя също е на четвъртфиналите, е просто лудост. Не е лесно за двойка като нас да постигне такива резултати“, каза Беретини пред официалния сайт на АТР. „Толкова се гордея с нея заради начина, по който се справя с всичко. Разбира се, мачът ѝ на осминафиналите срещу Радукану не завърши по най-добрия начин, но важното е, че Айла държеше нещата под контрол. Мисля, че тя го заслужава и съм истински щастлив за нея. Сега е време да обърнем вниманието си към четвъртфиналите. Досега това е най-добрият турнир от Големия шлем, който сме играли заедно."

В следващия етап Беретини ще се изправи срещу своя добър приятел Феликс Оже-Алиасим, за да определят единия от полуфиналистите в долната част на схемата при мъжете, като е интересен фактът, че приятелката на Феликс е братовчедка на Томлянович.

„След като и тримата спечелихме двубоите си, се разминахме в коридорите. Наистина се радвам за него, защото полага невероятни усилия. Обича спорта и е изцяло отдаден на целите си. Това, че играе по такъв начин, ме прави много щастлива”, каза Томлянович за Оже-Алиасим. "След осминафиналите го поздравих, мисля, че с Матео също се прегърнаха. Разбира се, бих предпочела да ги видя един срещу друг на финала, но е невероятно, че един от тях ще продължи напред към полуфиналите."

Източник: АТР 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Любовта окрилява: Беретини и Томлянович за чувството да бъдат заедно на 1/4-финал Мирела Николова
Теми:  
atp | wta | айла томлянович | интервю | любопитно | матео беретини | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook