Люка Пуй: Джокович е най-добрият в света

от в 14:34 на 25.01.2019
Георги Христов

Люка Пуй призна, че е бил напълно надигран от Новак Джокович в полуфиналите на Откритото първенство на Австралия. Световният №1 го победи с 6:0, 6:2, 6:2 за час и 23 минути на "Род Лейвър Арина".

"Както можете да си представите не е лесно. Опитвах се да намеря решения, но не ми се отдаде. Първата му грешка дойде вероятно във втория сет. Ако исках да достигна до 4:4, то вероятно трябваше да вкарвам 90-100% първи сервис. И даже не съм сигурен, че щеше да е достатъчно. Той просто играе изумително. Толкова добър беше днес," заяви Пуй, който достигна първия си полуфинал в Големия шлем.

Според Пуй Джокович ще бъде фаворит в неделя, но Рафаел Надал може да му създаде трудности. "Джокович е най-добрият играч в света, но и Рафа изглежда страхотно. Ще бъде отличен мач. Джокович не допуска никакви грешки, движи се добре от защита в нападение. Перфектен е. Не мисля, че имаш много шансове, когато той играе така. Не са много тези състезатели, които да го надиграят. Може би един или двама."

Самият Пуй надигра Рафаел Надал в пет сета на US Open 2016 и призна, че предпочита да играе тъкмо с него. "Да го победиш в два сета е трудно, а на турнир от Големия шлем дори повече. Да, през 2016 победих Рафа в един изключителен мач, но неговата игра много подхожда на моя стил. Форхендът му идва удобно за моя бекхенд. На тренировки също правим добри мачове."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Люка Пуй: Джокович е най-добрият в света Георги Христов
Теми:  
australian open | люка пуй | новак джокович | открито първенство на австралия | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook