Люка Пуй с рекорд на Australian Open, доволен е от работата с Моресмо (видео)

от в 16:50 на 21.01.2019
Мария Петрова

Люка Пуй достигна за първи път в кариерата си до четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис. 24-годишният французин победи номер 11-ия поставен Борна Чорич с 6:7(4), 6:4, 7:5, 7:6(2) за 3:15 часа. Французинът, чийто треньор е Амели Моресмо, загуби първия сет след тайбрек, но направи по един пробив в следващите две части и стигна до обрат.

В четвъртия сет Пуй поведе с 3:1, но Чорич изравни след пробив 4:4. В тайбрека французинът доминираше и след 7:2 точки затвори мача.

На четвъртфиналите Пуй ще играе срещу 16-ия поставен Милош Раонич, който елиминира номер 4 Александър Зверев (Германия) с 6:1, 6:1, 7:6(5).

За Пуй това е първа победа над играч от топ 15 от октомври 2017 година. Това е неговото най-добро постижение в кариерата на Australian Open.

24-годишният състезател се е класирал за четвъртфиналите на два от другите турнира от Големия шлем - Уимбълдън и US Open.

В момента Пуй работи с екс треньора на Анди Мъри - бившата №1 Амели Моресмо. "Работим върху това да разнообразявам играта си. И днес това се получи. Хубаво е да достигна четвъртфиналите на турнир от Големия шлем. Сега ще се боря да достигна първи полуфинал. Уверен съм, че мога да играя още по-добре."

Четвъртфиналите в Мелбърн:
Джокович - Нишикори
Раонич - Пуй

Баутиста-Агут - Циципас
Тиафо - Надал

Играй и спечели билети за Sofia Open с Tennis.bg


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Люка Пуй с рекорд на Australian Open, доволен е от работата с Моресмо (видео) Мария Петрова
Теми:  
australian open | люка пуй | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook