Лондон, Манчестър, Сингапур, Токио и Торино в битка за финалите на АТР

от в 13:37 на 14.12.2018
Георги Христов

Лондон ще се бори с още четири кандидати за домакинството на заключителния турнир на ATP след 2020 година. Манчестър, Сингапур, Токио и Торино бяха допуснати заедно с Лондон до финалната фаза на състезанието за домакин на надпреварата от 2021 до 2025 година.

Зала "О2" в Лондон приема най-добрите тенисисти за годината от 2009 насам и събитието се провежда при огромен интерес. Въпреки това АТP съобщи пред август, че ще даде възможност и на други градове да подадат кандидатури за домакинство. Над 40 града в света са имали интерес.

"Огромният интерес, който имаше от целия свят по време на процеса на подаване на заявките, отразява богатото наследство на този уникален турнир", каза президентът на АТP Крис Кермоуд.

Повече от 40 града проявиха интерес към домакинство на престижна надпревара, а окончателното решение ще бъде взето през март 2019 година.

Дебютното издание на турнира се проведе в Токио през 1970 година, след което домакини са били Ню Йорк (в продължение на 13 години), Франкфурт (6), Хановер, Лисабон, Сидни, Хюстън и Шанхай. В надпреварата с награден фонд 8.5 милиона долара участват осемте най-силни тенисисти през сезона.

Тази година титлата в Лондон спечели Александър Зверев, който на финала победи световния номер 1 Новак Джокович.

Оцени тази статия:
Лондон, Манчестър, Сингапур, Токио и Торино в битка за финалите на АТР Георги Христов
Теми:  
атр финали | мастърс лондон | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнири

КоментариОще по темата


Следвайте ни в Facebook