Лозана: Зиданшек заличи пасив от сет и пробив и вдигна първи трофей в кариерата си!

от в 17:00 на 18.07.2021
Владислав Риждов

 Тамара Зиданшек продължава с великолепното си представяне през сезона. Поставената под номер 1 на надпреварата в Лозана заличи изоставане от сет и пробив срещу Клара Бюрел, за да вдигне първа титла в своята кариера. 23-годишната словенка надделя с резултат 4:6 7:6(5) 6:1 за 2 часа и 4 минути.

Срещата започна повече от добре за младата Бюрел. Световната №125 показваше по-добра в началните минути на двубоя и това бързо се отрази върху резултата. Бюрел поведе комфортно с 4:0, след като на два пъти проби подаването на своята съперничка. Въпреки колебливата си игра, Зиданек успяваше да печели сервис геймовете си, а в края на срещата дори навакса единия от двата пробива пасив, когато Бюрел сервираше за сета. 20-годишната французойки обаче не се поддаде отново на напрежението и задържа водачеството си, за да излезе напред в общия резултат.

Вторият сет също започна отлично за представителката на Франция. Бюрел записа ранен брейк на сметката си и гледаше уверено към спечелването на първи WTA трофей в своята кариера. По-опитната от двете обаче моментално възстанови паритета и постепенно поемаше контрола върху срещата. Зиданшек повиши нивото си на представяне и спечели четири от следващите пет гейма, за да поведе с 4:2. За съжаление, полуфиналистката от Ролан Гарос не задържа преднината си и в крайна сметка двете достигнаха до тайбрек. В него Бюрел наложи играта си и след няколко добри отигравания поведе с 4:2. Зиданшек не се отказа и след смяната на полетата съумя да изравни резултата, преди да направи решителен минибрейк, който да реши изхода от сета в нейна полза.

Решителната част премина изцяло под диктовката на водачката в схемата. Зиданшек тотално обезличи играта на опонентката си. 23-годишната словенка бе по-стабилна от дъното на корта, докато в играта на Бюрел преобладаваха непредизвиканите грешки. Сета започна със спечелен сервис гейм от страна на французойката, а това се оказа и нейният последен в хода на мача. От този момент Зиданшек реализира три безответни пробива и нито за момент не изпусна контрола върху събитията, за да се поздрави с първа титла в своята кариера.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лозана: Зиданшек заличи пасив от сет и пробив и вдигна първи трофей в кариерата си! Владислав Риждов
Теми:  
wta | клара бюрел | обзор | тамара зиданшек | тенис турнир в лозана

Коментари





Следвайте ни в Facebook