Мач за историята: Българка не отпусна гейм на 75-годишна професионална тенисистка

от в 20:41 на 19.04.2022
Мирела Николова

Многократно сме чували фразата, че възрастта е просто число, и Гейл Фалкенбърг идва, за да ни докаже, че нищо не е по-могъщо от страстта към любимия спорт. Тя е на 75 години и продължава да се състезава в професионалния тенис, превръщайки се в най-възрастната професионална тенисистка в света. През вчерашния ден излезе на корта срещу българката Диа Евтимова в двубой от първия кръг на квалификациите на ITF турнира в Орландо, като съвсем според очакванията нашето момиче надделя с 6:0 6:0. Това бе първи мач през годината за американката, която през миналия сезон също не успя да спечели нито гейм в двата си изиграни сблъсъка. 

Фалкенбърг впечатли с подсечения си начален удар, като също така често прибягваше и до сервис отдолу. Тя показа страхотно владеене на топката и успя да спечели две поредни точки посредством успешна къса топка и лоб, които ѝ донесоха две поредни точки в актива. Изведнъж в хода на срещата Гейл се свлече на земята и Евтимова незабавно отиде да ѝ окаже помощ. Това обаче не ѝ повлия по никакъв начин и тя довърши мача, след края на който двете си размениха няколко думи и българката пожела да си направят обща снимка.

Американката става част от професионалния тенис през 1986-а, когато е на 38 години и през 1990-а достига върховото си класиране в ранглистата, а именно 360-о място в света. Тя има зад гърба си участие в 40 турнира, включително и в квалификациите на Аустрелиън Оупън, където дори записва победа през 1988-а. В кариерата си е постигала едва 7 успеха, последният от които става факт през 2016-а, когато е на 69-годишна възраст.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мач за историята: Българка не отпусна гейм на 75-годишна професионална тенисистка Мирела Николова
Теми:  
бгтенис | диа евтимова | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook