Мачът на турнира се отменя: Олимпийската шампионка се оттегли преди срещата си с Швьонтек

от в 12:43 на 16.02.2023
Мартин Петков

WTA 500 надпреварата в Доха през настоящата седмица събра целия елит на световния женски тенис, като погледнем ли дори само схемата на турнира, то лесно тя може да бъде сбъркана с такава на състезание от Големия шлем. Напълно според очакванията, защитаващата шампионка Ига Швьонтек, чиято доминация в Тура започна именно в катарската столица преди 12 месеца, е считана за абсолютен фаворит за отличието, но жребият я събра на четвъртфиналите с тенисистката с най-много победи през 2023-та - Белинда Бенчич.

Двете представителки на челната десетка на световната ранглиста вече се срещнаха по-рано през сезона, когато защитаваха цветовете на своите страни на United Cup и в един изключително оспорван двубой, то все пак 3-кратната шампионка от Шлема се поздрави с крайния успех. Мнозина пък определиха днешната им среща в Доха като финал преди финала, ала за огромно разочарование на всички ни, то до сблъсъкът в свръхтежка категория между две от най-добрите тенисистки на планетата няма да се стигне, след като късно снощи олимпийската златна медалистка, която по-рано през вчерашния ден беше сътворила фамозен обрат над Виктория Азаренка, взе решение да преустанови участието си в турнира преждевременно.

По този начин полякинята се превръща в първата полуфиналистка на надпреварата в Близкия изток, като за световната номер едно предстои по пътя към защита на титлата ѝ в спор за място на финала да се изправи срещу победителката измежду Кори Гоф и Вероника Кудерметова.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мачът на турнира се отменя: Олимпийската шампионка се оттегли преди срещата си с Швьонтек Мартин Петков
Теми:  
wta | белинда бенчич | доха | ига швьонтек

Коментари





Следвайте ни в Facebook