Мадрид ще приеме първите битки от новия формат на Купа "Дейвис"

от в 14:32 на 27.09.2018
Мария Петрова

В Мадрид ще се проведат първите два финала по новия формат на Купа "Дейвис”, които ще се състоят през 2019-а и през 2020-а година, съобщиха организаторите.

Заключителните финали ще се състоят в рамките на една седмица и с участието на 18 отбора. През ноември 2019-а година мачовете ще се състоят на “Ла Каха Магика”, където традиционно се провежда "Мастърс 1000" в испанската столица. През 2020-а година Купа "Дейвис” ще се състои или отново на същия тенис-център, или на WiZink Center.

"Ние сме щастливи да доведем финалите за Купа "Дейвис” през 2019-а година в Мадрид, се казва в изявление на президента на Международната федерация по тенис (ITF) Дейвид Хагърти. - Градът е едно от най-подходящите места да се гледа тенис от високо качество. Очакваме с нетърпение момента, в който ще работим с града, за да издигнем още престижа на турнира".

Новият формат предвижда мачове в групите в първите четири дни, като 18-те отбора ще бъдат разпределени в шест потока по три състава. Победителите и двата най-добри втори тима се класират на четвъртфиналите, след което следва фазата на елиминациите до финала. Всеки мач ще се играе в два сингъла и един мач на двойки, а самите мачове в три сета.

Отборът, който завърши на 16-о място, ще играе плейоф за запазване на позицията си в Световната група, докато 17-ият и 18-ият отбори изпадат в съответните си Зонови групи.

Ден по-рано от ITF обявиха, че Великобритания и Аржентина получават специални покани за участие на финалите през 2019-а година.

Мероприятието ще се състои през ноември, но засега няма обявени точни дати.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мадрид ще приеме първите битки от новия формат на Купа "Дейвис" Мария Петрова
Теми:  
купа дейвис | мадрид | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook