Магията на киселите краставички: Крампиращата Бадоса със забележителен обрат (видео)

от в 09:22 на 02.01.2023
Калоян Соколов

Тенис сезон 2023 вече стартира, а емоциите са на високо ниво от самото му начало, което се дължи на страхотните сблъсъци в новосформираната отборна надпревара United Cup. Неведнъж в подобни формати сме виждали множество изненади и как дадени тенисисти надскачат многократно възможностите си, когато имат съотборници зад себе си и се състезават за своята родина, а точно това се случи с Паула Бадоса през вчерашния ден. Световната номер 13 излезе в мач от огромно значение срещу Хариет Дарт, тъй като евентуална победа на британката във въпросния двубой означаваше, че отборът на Испания със сигурност ще загуби крайния сблъсък с Великобритания и така до голяма степен ще се лиши от шансовете си да продължи напред в турнира.

Нещата обаче не се развиваха никак положително за Бадоса, която загуби първия сет в тайбрек и впоследствие пропиля преднина от 3:1 гейма, за да се окаже догонваща с 3:4 в една от последните почивки за втората част. Тогава на практика испанката изглеждаше обречена, защото мачът отиваше към своя финал, а тя страдаше сериозно от крампи и едвам се държеше на краката си. Все пак физиотеравтът в тима направи всичко възможно тя да бъде в оптимално състояние, но изглежда истинският коз за бившата шампионка в Индиън Уелс се криеше в шишенцето съдържащо сок с кисели краставички, което ѝ беше осигурено от капитана на отбора, а веднага след това Паула проби с четири поредни уинъра.

Нещо повече, иберийката изравни сетовете и отпусна само един гейм на съперничката си в решителната част, а най-любопитното е, че форхендът на Бадоса се ускори с цели 10 километра средно, откакто тя прибегна до "магическата" напитка.

В крайна сметка триумфът на Бадоса не можа да даде нужния импулс на испанците и те отстъпиха на своите опоненти, ала 13-тата ракета на света направи истинска иновация в начина на възстановяване по време на мачовете и дори Саша Бажин остана удивен от случилото се. Бившият треньор на Наоми Осака увери своите последователи в социалните медии как обезателно ще се снабди със същия сок за следващата си тренировъчна сесия във фитнес залата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Магията на киселите краставички: Крампиращата Бадоса със забележителен обрат (видео) Калоян Соколов
Теми:  
united cup | wta | Испания | любопитно | паула бадоса

Коментари





Следвайте ни в Facebook