Маями: Финалистката от Аустрелиън Оупън отново впечатлява, Бенчич също бе категорична

от в 22:22 на 26.03.2022
Мирела Николова

Тазгодишният турнир в Маями се превърна в истински кошмар за голяма част от поставените състезателки, които трябваше да се сбогуват с надпреварата още в откриващите кръгове. Не така обаче стоят нещата при 11-ата в света Даниел Колинс, която най-после намери ритъма си на игра след финала на Откритото първенство на Австралия и вече е в осминафиналите на Miami Open. Това стана факт, след като в третия кръг тя не остави шансове на Вера Звонарьова, надигравайки я с безкомпромисното 6:1 6:4, с което си гарантира място на осминафиналите и среща с някоя измежду Онс Жабер и Кая Канепи.

Откриващата част премина под пълната доминация на американката, която рано пое контрол върху резултата и още на първата почивка се откъсна напред с аванс от 3:0, след което продължи да бъде изключително солидна от всяка част на корта, затваряйки сета в своя полза. Във втората част световната №117 намери ритъма си на игра и съумяваше да се противопостави успешно на опонентката си, но в края на сета Колинс отново повиши нивото си, за да осъществи късен пробив, който предреши изхода на сблъсъка.

От началото на годината изявите на Белинда Бенчич са крайно колебливи, но през днешния ден тя успя да покаже най-доброто, на което е способна, за да сломи съпротивата на Хедър Уотсън с 6:4 6:1, постигнат за по-малко от час и половина престой на корта. По този начин швейцарката си осигури място в осминафиналната фаза на надпреварата, където ще премери сили с Александра Саснович.

Макар вида на резултата събитията далеч не се развиваха толкова едностранно, тъй като британката демонстрираше завидна увереност в началото на срещата и даваше сериозен отпор на опонентката си. Тя дори осъществи първия пробив в мача за 4:2, но оттам насетне играта ѝ претърпя пълна катастрофа, което, съчетано с повишаването на интензитета в представянето на световната №28, доведе до бърза развръзка в полза на Бенчич.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Маями: Финалистката от Аустрелиън Оупън отново впечатлява, Бенчич също бе категорична Мирела Николова
Теми:  
wta | белинда бенчич | Даниел Колинс | маями | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook