Макенроу: Играчите днес се държат твърде добре на корта, трябват по-чести избухвания

от в 15:41 на 04.09.2022
Мирела Николова

Джон Макенроу несъмнено е сред най-големите бунтари, стъпвали някога на корта, като надали има почитател на тениса, който да не е наясно с избухливия характер на Големия Мак. Сега американецът сякаш има достоен наследник в лицето на Ник Кирьос, който също като него често влиза в пререкания със съдиите, приемайки ги за своя най-голям враг. И докато мнозина отправят непрестанно критики към австралиеца относно поведението му на корта, то по всичко личи, че носителят на 7 титли от Големия шлем иска да види повече лица като него в световния тенис елит, съдейки по негово изказване от последните дни:

"Вероятно с вас гледаме различни турнири", отвърна Макенроу на въпрос защо в днешно време виждаме толкова много състезатели губят контрол върху емоциите си. "Аз лично не виждам абсолютно никакви подобни случаи. Разбира се, първият играч, който изниква в съзнанието ми, е Ник Кирьос, който често избухва на корта. Всички останали тенисисти обаче се държат изключително добре, прекалено добре даже. Бих искал да видя повече темперамент, повече емоции, да бъдат напълно въвлечени в мача.

Наскоро гледах как шампионката на Уимбълдън не показа абсолютно никаква емоция, когато спечели трофея. Не мисля, че това е нещото, което искаме да виждаме", добави още бившият №1 относно реакцията на Елена Рибакина след триумфа ѝ на Откритото първенство на Великобритания.

Източник: FirstSportz

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Макенроу: Играчите днес се държат твърде добре на корта, трябват по-чести избухвания Мирела Николова
Теми:  
джон макенроу | Ник Кирьос

Коментари





Следвайте ни в Facebook