Макенроу: Кирьос е тенис гений; не виждам кой би могъл да го победи на US Open

от в 18:45 на 06.09.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос играе невероятен тенис от началото на тревния сезон досега и се е превърнал в същински еталон за постоянство, достигайки до крайните фази на почти всеки един голям турнир. Австралиецът сам призна колко мотивиращо му е е подействала загубата във финала на Уимбълдън и изглежда твърдо решен да завоюва трофей от Големия шлем, след като в осминафиналите надигра действащия шампион Даниил Медведев и определено изглежда като един от най-големите фаворити за триумф в Ню Йорк. На същото мнение е и живата легенда на тениса Джон Макенроу, който винаги е изпитвал сериозни сантименти към канбереца, защото до известна степен е виждал себе си него. Седемкратният "мейджър" носител не се поколеба да отличи именно световния номер 25 измежду всички други останали състезатели в надпреварата, споделяйки следното:

"Този човек притежава един от най-добрите сервиси в историята на тениса. Той вкарва над 70 процента от първите си подавания в корта, което е същинска лудост с оглед на факта, че началният му удар обикновено преминава границата от 210 километра в час. Няма значение колко назад ще се опиташ да посрещаш срещу него, защото той притежава огромна тактическа вариация и винаги е готов да атакува мрежата. Видяхте как изхвърляше Медведев от корта с вторите си сервиси и след това нямаше проблеми при волетата. Ник притежава ясен план за всеки един съперник и знае какви отигравания да използва, за да го извади извън баланс.

Говорим за играч с почти неизчерпаем арсенал от удари, който винаги е способен да те изненада. Не мисля, че Кирьос има нужда от треньор, тъй като е безспорен тенис гений и сам е способен да взема възможно най-правилните решение на корта, когато е изцяло концентриран. Ако продължава да играе този начин, то не виждам кой би могъл да го победи на US Open" - завърши Макенроу.

Източник: Tennishead

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Макенроу: Кирьос е тенис гений; не виждам кой би могъл да го победи на US Open Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2022 | джон макенроу | интервюта | любопитно | Ник Кирьос

Коментари





Следвайте ни в Facebook