Макенроу: Трябва да намерим начин Джокович да играе на US Open, това е лудост

от в 14:07 на 22.07.2022
Мирела Николова

Темата с участието на Новак Джокович на предстоящото Открито първенство на САЩ е сред водещите новини в световните медии през последните седмици. След като позицията на сърбина да не си поставя ваксина против COVID-19, остава непроменена, то към този момент той не може да влезе на територията на Щатите, което означава, че ще трябва да пропусне тазгодишното издание на US Open. Това се налага поради факта, че все още важи изискването чужденците да представят "зелен" сертификат. 

Един от най-яростните противници на тези здравни разпоредби е американската тенис легенда Джон Макенроу, който многократно се изказа в подкрепа на 21-кратния шампион от Големия шлем. В последното си интервю бившият №1 в света заяви как според него е истинска лудост, че именитият сърбин няма да може да се състезава за трофея във Flushing Meadows, а ето и какви точно бяха думите на Големия Мак.

"Трябва да намерим начин да направим така, че Новак да участва на US Open. Как е възможно да не бъде там? Съвсем скоро спечели Уимбълдън, той е велик шампион и трябва да играе в Ню Йорк. Не съм съгласен с решението му да не се ваксинира, но в същото време го уважавам. Той е един от най-здравите хора в света и проверява внимателно всяко нещо, което поставя в тялото си. 

В момента изборът му да не се имунизира, означава, че няма да играе на Откритото първенство на САЩ. Я стига! Той вече беше депортиран от Австралия поради същата причина и сега всичко се повтаря. Надявам се, че някой ще намери начин да реши проблема. Лудост е Новак да не участва на US Open", заяви категорично седемкратният носител на "мейджър" трофеи.

Източник: Eurosport

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Макенроу: Трябва да намерим начин Джокович да играе на US Open, това е лудост Мирела Николова
Теми:  
atp | us open | джон макенроу | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook