Макенроу за допинг обвиненията спрямо Надал: Конспираторите трябва да замълчат

от в 12:15 на 18.06.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал постигна исторически триумф на отминалия Ролан Гарос, след като спечелия своята 22-ра титла от Големия шлем, макар че през цялото време беше принуден да играе на инжекции. Това се дължеше на обстоятелството, че Матадора за пореден път беше сериозно измъчван от хроничната си травма в областта на стъпало, но все пак се пребори с болката и съумя да се поздрави с трофея във френската столица.

Въпросното постижение накара голямата част от спортния свят да обяви испанеца за същински герой и мнозина побързаха да го определят за най-великия атлет на нашето съвремие, само че не липсваха и тежки обвинения от страна на други спортисти. Те бяха свързани с обстоятелството, че всъщност инжекциите са вид допинг, тъй като помагат на невъзстановеното тяло да се почувства по-добре за даден период от време и неслучайно са забранени за използване в други видове дисциплини. Около това мнение се обединиха френските колоездачи Тибо Пино и Гийом Мартен, както и трикратния световен шампион в биатлона - Емилиен Жаклен.

Тези изказания веднага накараха любителите на конспирациите да заговорят как е възможно манакорецът да е използвал непозволени субстанции през цялата си кариера и в атаките към него се включи дори реномираният германски лекар Фриц Цергел, според когото анаболните стероиди са изключително срещани в тениса. Изглежда всички тези теории не са се харесали никак на Патрик Макенроу, като ето по какъв начин се обърна бившият шампион на двойки от Ролан Гарос към критиците на Надал:

"Самият аз нямам представа как Рафа спечели този турнир, но ми писна от постоянните опити за омаловажаване на неговото постижение. Изглежда, че е пълно с конспиратори, които си нямат никаква представа от тенис и търсят някаква сензация. Няма как да спечели всички тези турнири с измама, така че е редно да замълчат. Не съм лекар, ала вероятно става въпрос за обикновени обезболяващи. Ако Надал си служеше с някакъв вид забранени вещества, то отдавна щеше да бъде хванат" - заключва Макероу.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Макенроу за допинг обвиненията спрямо Надал: Конспираторите трябва да замълчат Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | патрик макенроу | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook