МакЕнроу за шансовете на Федерер, Надал и Джокович на Уимбълдън

от в 12:39 на 30.06.2018
Калоян Пламенов

Живата тенис легенда Джон МакЕнроу е на мнение, че стратегията на Роджър Федерер да се впусне в Уимбълдън без да е играл от доста време насам е малко рискована, но все пак той уточни, че Маестрото вече е показал, че може да печели и по този начин големи турнири.

"Федерер определено е фаворит. Пропусна целия клей сезон, а и "Ролан Гарос", както през миналия сезон. От една страна това е рискована стратегия, защото той все пак почти не е играл през последните два месеца и половина. От друга страна вече показа, че може да спечели Уимбълдън и без да играе преди това. Роджър е най-страхотната тенис история за последните 40 години насам", коментира МакЕнроу.

"Той спечели три от последните шест турнира от "Шлема", след като преди това няколко години нямаше такъв трофей. Това е наистина изумително. Рафаел Надал? Той е доказал, че е много гладен тенисист и иска да печели всеки трофей, но играта му на трева не е чак толкова добра. За него определено ще бъде по-трудно на Уимбълдън да сътвори нещо запомнящо се, защото това просто не е неговата настилка.

Легендата не знае докъде може да стигне Новак Джокович в предстоящия турнир от "Шлема". Джокера се завърна сравнително скоро на корта и макар да показа прогрес в играта си, той все още не е върнал онази форма в която сме свикнали да го виждаме. 

"Не знам какво да мисля. Той е непредсказуем. Определено е сред най-великите тенисисти на всички времена и е само на 31 години. Не виждам обаче онзи пламък в очите му, който виждах преди. Сякаш го е изгубил. 

"Зверев и Тийм? Не съм сигурен, дали някой от тях е готов да спечели Уимбълдън точно в момента, но все пак те правят крачки напред към големите неща", каза още той. 

Познай мачовете от Уимбълдън и спечели билети за Финалите на ATP в Лондон


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
МакЕнроу за шансовете на Федерер, Надал и Джокович на Уимбълдън Калоян Пламенов
Теми:  
джон макенроу | новак джокович | открито първенство на великобритания | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook